Vaihdevuodet, nytkö?

Nämä meidät kaikki naiset jonain päivänä saavuttavat vuodet, siis vaihdevuodet. Kyllä ne taitavat nyt olla jo ovea raottaneet. Loppukeväästä pyysin lääkäriä muiden verikokeiden mukana ottamaan follikkelitestinkin. Tulokset sen kertoivat silloin, ei ihan vielä, mutta hyvin pian.

Tärkeinpänä merkkinä ovat varmaankin kuukautiset, ne ovat nyt myöhässä jo yli puoli vuotta. Toinen merkki on ihon hurja kuivuminen, tuntuu, ettei mikään kosteusvoide riitä. Eipä myöskään unohdeta limakalvoja nenässä, sesamöljyä menee. Silmät kuivuvat myös, tosin silmiä kuivattaa tietenkin myös toimistotyö, joka on pääasiassa näytölle tuijottamista 7,5 h per päivä. Lisäksi heräilen öisin kolmen-neljän maissa ja minulla on kuuma. Se kestää pari minuuttia, menee ohi ja nukahdan uudelleen. Mitenkään mahdottomasti en hikoile, ongelmaksi en asiaa koe. Samalla tavalla hikoilen ja herään yöllä, mikäli syön liian myöhään illalla tai pääkopassa jyllää liikaa asioita. Eli en osaa ihan vielä sanoa, ovatko nämä hikoilut mitä. Muita ns. kuumia aaltoja ei ole näkynyt vaan olen ennemminkin viluinen.

Vielä siis vaihtarit eivät aiheuta sen keljumpia ongelmia, en tiedä alkavatko ne heti vai hiipien. Jään odottelemaan.

Jos haluat jakaa vaihtarikokemuksiasi tai kommentoida muuten, niin jätä ihmeessä alle sananen. Minä en voi keskustella asiasta enää äitini kanssa, hän nukkui pois muutama vuosi sitten.


Ei kommentteja

Kiitos, kun kommentoit!